Werven en Selecteren

Beschikt u niet over voldoende capaciteit om wervingsactiviteiten uit te voeren? Dan is Stultiens Recruitment een uitstekend alternatief!

Wij bespreken uitgebreid met u hoe u de invulling van de vacature(s) graag ziet. De zogenaamde ‘zachte’ criteria blijven zeker niet onbesproken, net als de heersende, en o  zo belangrijke bedrijfscultuur.

Uitbesteden van wervingsactiviteiten betekent dat u zich kunt bezighouden met het primaire proces van uw organisatie.

Uw investering in tijd is voorlopig de enige die u doet. Omdat wij werken vanuit het no cure-no pay-principe, maakt u géén kosten tot de juiste kandidaat wordt aangedragen.

Dit betekent:
géén dure advertentiekosten
géén (afdelings)managers die hun kostbare tijd besteden aan het selecteren van cv’s en het afwijzen van ongeschikte kandidaten
wél focus op uw core business!

Na onze wervingsactiviteiten en de selectie van de meest geschikte kandidaten, brengen wij u na overleg én goede voorbereiding in contact met de kandidaat. U bespreekt zelf met hem of haar of er een match is. Als dat het geval is gaat u een rechtstreeks dienstverband aan met de kandidaat, zonder verdere tussenkomst in de vorm van uitzend- of detacheringscontracten.

Voor onze werkzaamheden berekenen wij een eenmalige bemiddelingsfee. Stultiens Recruitment gaat hierbij uitsluitend voor kwaliteit. Dat uit zich onder meer in de gespreide betaling. Bij aanvang van het dienstverband betaalt u 50% van de berekende fee. Na afloop van de proefperiode wordt nogmaals 50% in rekening gebracht.